Foto: LETA

Lai gan Saeima trešdien atbalstījusi lēmumu par piekrišanu aizturēšanai, kā arī kratīšanai pie deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV), tas neliedz deputātam piedalīties Saeimas darbā, portālam "Delfi" skaidro Saeimas Juridiskajā birojā.

Kā norāda Juridiskajā birojā, trešdien Saeimas sēdē pieņemtais lēmums paredz Saeimas piekrišanu deputāta Kaimiņa aizturēšanai, personas kratīšanai, kratīšanas uzsākšanai pie personas, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemtās mantas apskatei.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka Saeimas loceklis zaudē tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju sēdēs, ja Saeima piekritusi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret deputātu. Ņemot vērā, ka trešdienas lēmums neparedz Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai, viņam nav liegts piedalīties Saeimas darbā.

Lai varētu uzsākt kriminālvajāšanu pret Saeimas locekli, Saeimai par to jāpieņem atsevišķs lēmums, skaidroja Saeimas Juridiskajā birojā.

Ziņots, ka Saeimas vairākums ārkārtas sēdē trešdien atbalstīja lēmuma projektu "Par piekrišanu aizturēšanai, personas kratīšanai, kratīšanas uzsākšanai pie personas, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemtās mantas apskatei".

Par lēmumu balsoja 59 deputāti, neviens neatturējās un nebalsoja pret.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!