Foto: Shutterstock

Aizvien nav zināms Ēģiptes valdības laika grafiks tālāku izmaiņu veikšanai e-vīzas sistēmas ieviešanā, kas atvieglotu vīzas saņemšanu Latvijas nepilsoņiem, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Ministrijā skaidroja, ka Ēģiptes e-vīzas sistēma pašlaik attiecas uz to valstu pilsoņiem, kuri līdz sistēmas ieviešanai varēja saņemt vīzu Ēģiptes starptautiskajās lidostās, tostarp arī uz Latvijas pilsoņiem. Savukārt Latvijas nepilsoņiem joprojām vīza jāsaņem pirms ceļošanas - Ēģiptes pārstāvniecībās ārvalstīs.

"Kamēr e-vīzas sistēma nav ieviesta visām pasaules valstīm, Latvijas pilsoņi joprojām var saņemt vīzu, ielidojot Ēģiptes starptautiskajās lidostās. Par Ēģiptes valdības laika grafiku tālāku izmaiņu veikšanai e-vīzas sistēmas ieviešanā Ēģiptes puses informācija nav saņemta," norādīja ĀM.

Konsulārās konsultācijas regulāri notiek ar kaimiņvalstīm, tuvējām valstīm, sacīja ministrijā, piebilstot, ka vienlaikus konsulāri jautājumi var tikt uzrunāti arī jebkuru citu divpusēju tikšanos ietvaros.

Jau vēstīts, ka šī gada decembrī Ēģipte informējusi ĀM, ka tā plāno ieviest e-vīzu sistēmu. Konsulāro konsultāciju laikā tika apspriests jautājums par to, kādā veidā Ēģiptes puse plāno ieviest e-vīzu sistēmu. No sarunām izriet, ka sistēmas ieviešanas pirmajā posmā ir plānots sniegt iespēju elektroniski saņemt vīzu tām ceļotāju kategorijām, kuras pašlaik ir tiesīgas saņemt ieceļošanas vīzu uz robežas jeb lidostā, skaidroja ministrijā.

Ministrijas mājaslapā norādīts, ka saskaņā ar Ēģiptes sniegto informāciju, Latvijas pilsoņi vīzu iespējams saņemt ieceļošanas brīdī, savukārt Latvijas nepilsoņiem vīza jāiegūst pirms ceļojuma kādā no Ēģiptes diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām. Šī iemesla dēļ ĀM aicina pirms došanās uz Ēģipti par vīzu saņemšanas kārtību sazināties ar Latvijā akreditēto Ēģiptes vēstniecību Stokholmā, Zviedrijā, kas ir Latvijai tuvākā Ēģiptes pārstāvniecība.

Kā atsaucoties uz bijušo Ēģiptes Tūrisma aģentūru asociācijas komitejas vadītāju Mustafu Sultānu vēsta laikraksts "Vesti Segodņa", e-vīzu sistēma pilnībā uzsāks darbu aptuveni divu gadu laikā. Pēc viņa vārdiem, e-vīza būs pieejama arī tām valstīm, kuru iedzīvotāji nevar saņemt vīzu ieceļošanas brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!