Foto: RIA Novosti/Scanpix
Valdība otrdien akceptēja Iekšējās drošības fonda un Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda 2014.-2020. gada plānošanas perioda pārvaldības un kontroles sistēmas izveides kārtību. Daļu šo fondu līdzekļu varēs tērēt bēgļu uzņemšanai.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis pagājušā nedēļā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu žurnālistiem atzina, ka šobrīd nav zināms, cik liels valsts budžeta finansējums Latvijai būs jāiegulda 250 patvēruma meklētāju uzņemšanā un valsts iestāžu kapacitātes celšanā. Ministrs toreiz informēja, ka minētajā fondā 2014.-2020. gadam ir paredzēti aptuveni septiņi miljoni eiro un daļa šīs summas būs paredzēta bēgļu uzņemšanai. Piedevām Latvija no ES saņems 6000 eiro par katru bēgli.

No 2014. gada Latvijā un pārējās ES dalībvalstīs tika sākts 2014.-2020. gada ES Iekšējās drošības fonda un Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda īstenošanas periods. Iepriekšējā plānošanas periodā fondu vadības un kontroles kārtību definēja citi Ministru kabineta noteikumi, tāpēc nepieciešams izstrādāt jaunus noteikumus.

Jaunie noteikumi nosaka prasības fonda plānošanas perioda pārvaldības un kontroles sistēmas izveidošanai, kārtību, kādā valsts budžetā plāno līdzekļus un veic maksājumus, projektu īstenošanas uzraudzības un kontroles kārtību, tostarp pārbaužu projekta īstenošanas vietā veikšanas kārtību.

Tāpat noteikumi paredz apjomu un kārtību, kādā veic projekta iepirkuma dokumentācijas un iepirkuma norises pirmspārbaudi, kā arī kārtību, kādā nodrošina revīzijas iestādes funkcijas fondu vadībā.

Jaunie noteikumi arī definē gadījumus, kad finansējuma saņēmēja izdevumus atzīst par neatbilstošiem, un neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanas kārtību.

Atbildīgā iestāde vai deleģētā iestāde projektu iesniegumu vērtēšanai atbilstoši administratīvajiem kritērijiem un kvalitātes kritērijiem izveido atklāta konkursa vai ierobežotas atlases projektu iesniegumu vērtēšanas komisiju.

Lai pretendētu uz fonda finansējumu, projekta iesniedzējs konkursa nolikumā vai uzaicinājumā noteiktajā kārtībā un termiņā atbildīgajā iestādē vai deleģētajā iestādē iesniedz aizpildītu projekta iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!