Foto: AFP/Scanpix

Sestdien, 15. februārī no plkst. 15 līdz plkst. 16 pie Brīvības pieminekļa vairākas organizācijas paredzējušas Ukrainas tautai veltītu atbalsta akciju, portālu “Delfi” informēja pasākuma rīkotāji.

Viņi aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kam rūp brīvība un demokrātija Ukrainā, piedalīties akcijā, tādējādi paužot savu atbalstu Ukrainas tautai.

Akcijas laikā cilvēki tiks aicināti, turot rokā balonus Ukrainas karoga krāsās, veidot sirds formu pie Brīvības pieminekļa.

Akcijas noslēgumā paredzēts pieņemt Latvijas valsts amatpersonām adresētu rezolūciju.

Piedalīties akcijā aicina Baltijas - Melnās jūras alianse, Eiropas Kustība Latvijā un Latvijas Transatlantiskā organizācija, kā arī citi akcijas atbalstītāji.

Rīkotāji atgādina, ka jau trešo mēnesi pēc kārtas Ukrainā notiek masu protesti, kas aizsākās ar Viktora Janukoviča atteikšanos parakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību.

Valdības atbilde uz miermīlīgajiem protestiem bija varas iestāžu nežēlīga spēka pielietošana, kā arī vārda un pulcēšanās brīvības ierobežošana. Mierīgie protesti pārauguši barikādēs, un šobrīd protestu mērķis ir pilsoņu brīvību un tiesību aizstāvēšana.

Savu atbalstu Ukrainas tautai jau ir pauduši vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki un pilsoniskās sabiedrības aktīvisti, ukraiņu valodā ierakstot Ivana Franko dzejoli par brīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!