Foto: DELFI



Valsts ieņēmumu dienests (VID) trešdien, 23.jūlijā, anulējis speciālo atļauju (licenci) darbībām ar akcīzes precēm uzņēmumam "Seavita", kas Bauskā bija iemantojis atpazīstamību ar centieniem nelikumīgi apiet alkoholisko dzērienu tirdzniecības ierobežojumus, alkoholiskos dzērienus iznomājot dažādiem saviesīgiem pasākumiem, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datubāzes „Lursoft" informācija, „Seavita" UR reģistrēta 2008.gadā. Kā darbības veidu uzņēmums norādījis bāru darbību. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs ir Pāvels Kačans.

Speciālā atļauja (licence) darbībām ar akcīzes precēm komersantam tika anulēta, jo tas nenodrošināja alkoholisko dzērienu realizācijas un aprites nosacījumu ievērošanu, proti, nedeva VID Akcīzes pārvaldes amatpersonām iespēju veikt pārbaudi tirdzniecības vietā.

Tāpat uzņēmums arī ignorēja VID atkārtotu uzaicinājumu par ierašanos uz paskaidrojumu sniegšanu administratīvajā lietā.

VID atgādina, ka mantas, ko nevar lietot citādi kā patērējot, nav izīrējamas. Tādējādi pēc būtības tāds darījums kā alkohola noma nav ie­spējams.

VID pieļauj, ka tā ir alkohola realizāci­ja slēptā formā, lai apietu alkoho­lisko dzērienu realizācijas ierobe­žojumu no plkst. 22 līdz 8, kā arī alkohola realizācijas aizliegumu, izmantojot distances līgumu.

Vienlaikus pret „Seavita" sācis arī administratīvo lietvedību par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, kas kā sodu paredz piemērot 70 līdz 7100 eiro un par preču  uzskaites, preču pavadzīmju un pavaddokumentu aprites kārtības neievērošanu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!