Trešdien 23.februāra ugunsgrēkā bojā gājušo Alsungas sociālās aprūpes centra "Reģi" iemītnieku piemiņai veltītā svētbrīdī Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes mācītājs Rinalds Grants aicināja valsts amatpersonas nemeklēt vainīgos.
"Ne jau par viņiem, bet gan par mūsu sirdīm mums ir jāuztraucas," teica mācītājs. "Šī nelaime liek domāt par cilvēkiem, kas paši nespēj par sevi rūpēties," teica Grants. Viņš aicināja "Jēzum uzticēt savu ievainoto sirdsapziņu".

Svētbrīdī piedalījās aptuveni 30 cilvēku, no kuriem aptuveni puse bija žurnālisti.

"Reģu" pansionāta iemītnieku piemiņu godināt bija ieradusies Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar dzīvesbiedru Imantu Freibergu, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS) un iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LC).

Jau ziņots, ka 23.februāra naktī izcēlās ugunsgrēks Alsungas pansionātā, kur uzturējās pirmās un otrās grupas invalīdi ar garīgās atpalicības problēmām. Kā iespējamie ugunsgrēka izcelšanās iemesli sākotnēji minēti elektroierīču, visticamāk, sildītāju, vai apkures sistēmu bojājumi vai smēķēšana.

Par ugunsgrēkā bojā gājušiem uzskata 25 cilvēkus.

Šis ir traģiskākais ugunsgrēks Latvijas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!