Foto: LETA
Pēc pirmdien notikušās Sadarbības padomes sēdes Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) paziņoja, ka Alūksnes slimnīca arī turpmāk nodrošinās diennakts veselības aprūpi, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Tādējādi ir izbeigtas dažādās spekulācijas par šo tēmu – šim jautājumam ir pielikts punkts, uzsvēra Kučinskis.

Jautājums par Alūksnes slimnīcas reorganizāciju koalīcijā tika skatīts pēc partijas "Vienotība" ierosinājuma.

Saeimas deputāti Hosams Abu Meri (V) un Edvards Smiltēns (V) "Facebook" ierakstā norāda, ka Alūksnes slimnīcas slēgšana būtu liels zaudējums visai Ziemeļvidzemei.

"To slēdzot, neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana var nokļūt privātā biznesa rokās, kas negarantē ne šī pakalpojuma kvalitatīvu, ne nepārtrauktu izpildi," skaidro deputāti. Pēc viņu teiktā, veselības ministre Anda Čakša koalīcijas sēdē solījusi, ka Alūksnes slimnīca tiks atstāta tās pašreizējā statusā kā 2.līmeņa slimnīca, tomēr esot jāturpina sekot ne tikai šim jautājumam, bet arī citām reformām, kas tiks īstenotas, balstoties uz Pasaules Bankas pētījumiem.

Jau ziņots, ka veselības ministre Čakša, viesojoties Alūksnē, tikās ar pašvaldību un slimnīcas pārstāvjiem, un pēc tikšanās Veselības ministrija pauda bažas, ka Alūksnes slimnīcā cilvēki nepamatoti bieži tiek stacionēti.

Alūksnes novada pašvaldības domes deputāti iepriekš uzsvēra, ka, pārprofilējot Alūksnes slimnīcu par ambulatoro dienas centru, Alūksnes novada iedzīvotājiem tiks liegta jebkāda savlaicīga neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšana, kas ievērojami pasliktinās šī reģiona iedzīvotāju nodrošinājumu ar neatliekamo medicīnisko aprūpi.

Novembra sākumā pie Saeimas notika pikets slimnīcas atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!