Foto: AP/Scanpix

Ņemot vērā pieaugošo saspīlējumu Korejas pussalā, Latvijas Ārlietu ministrija iesaka Latvijas valsts piederīgajiem neapmeklēt Ziemeļkoreju, izņemot ārkārtas gadījumos, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrija.

Ziemeļkorejā nav Latvijas pārstāvniecības, bet konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās. Ārkārtas situācijā Ārlietu ministrija aicina nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: + 371 26 33 77 11.
Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kura dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegadāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, ka ari reģistrēties konsulārajā reģistrā.
Ārlietu ministrija rūpīgi seko līdzi notikumiem Korejas pussalā.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā Ziemeļkoreja izteikusi vairākus draudīgus paziņojumus ASV un Dienvidkorejai, solīja atjaunot kodolreaktora darbību par spīti ANO Drošības padomes rezolūcijām, un formāli paziņoja par pamiera pārtraukšanu ar Dienvidkoreju.

Ziemeļkoreja brīdinājusi ārvalstu diplomātus, ka no 10.aprīļa nevar garantēt viņu drošību, un aicinājusi atstāt valsti.

Daži ASV speciālisti uzskata, ka Ziemeļkoreja varētu izmēģināt savu raķeti 15.aprīlī – Ziemeļkorejas dibinātāja Kima Irsena 101. jubilejas dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!