Foto: Reuters/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) stingri iesaka jebkuram, kas dodas uz Turciju, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Kā konsulārā reģistra mājaslapas sadaļā noārdījusi ĀM, 28. jūnijā Stambulas starptautiskajā Ataturka lidostā ir notikuši sprādzieni. Ir bojāgājušie un ievainotie. Lidosta pašlaik ir slēgta un notikuma vietā strādā policija.

Ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas notikuma vietā sekot vietējo varas iestāžu norādēm, un ja ir nepieciešama konsulārā palīdzība, nekavējoties sazināties ar ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu.

Tās personas, kuras tuvākajā laikā bija plānojušas ceļot uz Turciju vai atgriezties no tās, ministrija lūdz sekot aviokompānijas paziņojumiem.

Tāpat ĀM stingri iesaka jebkuram, kas dodas uz minēto valsti, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Jau ziņots, ka Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem un teroristu sarīkotajā apšaudē nogalināti 36 cilvēki, to vidū arī ārzemnieki, bet 136 ievainoti, un Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims, kurš ieradās notikuma vietā, žurnālistiem teica, ka uzbrucēji ieradušies taksometrā, un, pēc sākotnējām ziņām, uzbrukumā vainojams grupējums "Islāma valsts".

Pagaidām Turcijas amatpersonas nav sniegušas informāciju par nogalināto ārzemnieku pilsonību.

Kā ziņots, īsi pirms otrdienas vakarā notikušajiem asiņainajiem sprādzieniem Stambulā, Ataturka lidostā, tur piezemējusies lidmašīna no Rīgas, liecina portāla "flightradar24.com" informācija.

No Rīgas uz Stambulu reisus nodrošina aviokompānija "Turkish Airlines". Šīs aviokompānijas lidmašīna uz Turciju devusies arī otrdien un Stambulas lidostā nosēdusies plkst. 21.27 pēc vietēja laika, liecina portāla "flightradar24.com" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!