Foto: kadra no video

Ārlietu ministrija ceļotājiem pirms došanās uz 2016. gada olimpiskajām un paraolimpiskajām spēlēm Riodežaneiro aicina apdrošināt veselību un reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

Latvijas pilsoņiem, lai ieceļotu Brazīlijā, vīza nav nepieciešama. Ministrija gan aicina pirms ceļojuma pārliecināties, ka pase ir derīga vēl sešus mēnešus pēc plānotā izceļošanas laika. Savukārt Latvijas nepilsoņiem, lai ieceļotu Brazīlijā, ir nepieciešama vīza. Tā kā vīzas saņemšanai ir nepieciešams laiks, ministrija lūdz vīzu pieprasījumus Brazīlijas vēstniecībā Stokholmā, Zviedrijā, iesniegt savlaicīgi.

Tāpat ministrija atgādina, ka, ceļojot uz ārvalstīm, nepieciešams nodrošināties ar veselības un dzīvības apdrošināšanas polisi, kas segtu arī repatriācijas izdevumus personas smagas saslimšanas vai nāves gadījumā.

Ja persona Brazīlijā ir nozaudējusi pasi vai pase ir nozagta vai kļuvusi nederīga ceļošanai, ministrija aicina sazināties ar Latvijas goda konsulātu Brazīlijā vai ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu ārkārtas situācijām, lai noformētu pagaidu ceļošanas dokumentu - atgriešanās apliecību.

Savukārt, ja perona palikusi bez iztikas līdzekļiem, ministrija aicina izmantot ātro naudas pārvedumu sistēmu pakalpojumus. Ja tas nav iespējams, ministrija aicina sazināties ar tuvāko Latvijas pārstāvniecību.

Lai pierādītu, ka Latvijas sporta līdzjutēji ir labākie pasaulē, ministrija lūdz ievērot un cienīt Brazīlijas likumus un tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!