Foto: Ārlietu Ministrija

Pirmdien, 18.augustā, notika Ārlietu ministrijas (ĀM) politiskā direktora Eduarda Stiprā tikšanās ar ASV Transportēšanas pavēlniecības delegāciju ģenerāļa Paula J.Selvas vadībā.

Tikšanās laikā ASV puse pauda gandarījumu par ciešo sadarbību ar Latviju tranzīta nodrošināšanā, apgādājot ISAF misiju Afganistānā, kā arī nodrošinot reverso tranzītu no Afganistānas, tuvojoties ISAF misijas noslēgumam šī gada beigās, portāls "Delfi" uzzināja ĀM preses dienestā.

Ģenerālis Selva īpaši atzīmēja Latvijas ieguldījumu tranzīta Afganistānas virzienā īstenotā Ziemeļu apgādes tīkla, kā arī tam nepieciešamās infrastruktūras attīstībā.

Ārlietu ministrijas politiskais direktors E.Stiprais savukārt apliecināja Latvijas puses gatavību turpināt šo sadarbību, tai skaitā paplašinot sadarbības iespējas ne tikai Afganistānas, bet arī citos virzienos. E.Stiprais uzsvēra Latvijas vēlmi, lai maršruti, kas ir izveidojušies ar mērķi apgādāt ISAF misiju Afganistānā, attīstītos par komerciāliem maršrutiem ne tikai Afganistānas, bet arī plašākā Āzijas reģiona kontekstā.

Kopš 2009.gada, kad tika uzsākti pārvadājumi Ziemeļu apgādes tīkla ietvaros, caur Latviju abos virzienos ir tikuši pārvadāti gandrīz 100 tūkstoši konteineru ar kravām ISAF misijas Afganistānā darbības nodrošināšanai. Šajā procesā ir aktīvi iesaistīta Latvijas tranzīta infrastruktūra, kā arī tajā piedalās Latvijas transporta kompānijas un ražotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!