Foto: LETA

Pirmdien Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatā stājās Jānis Neimanis, portālu "Delfi" informēja ST.

Par ST tiesnesi Neimani apstiprināja 2016. gada 22. decembrī.

Neimanis dzimis 1976. gada 21. februārī. Viņš absolvējis Latvijas Universitātes (LU) Juridisko fakultāti – 1999. gadā ieguvis jurista diplomu, bet 2000. gadā – sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē.

Pēc doktorantūras studijām LU Juridiskajā fakultātē un promocijas darba "Tiesību tālākveidošanas konstitucionālie un metodoloģiskie problēmjautājumi" aizstāvēšanas 2005. gadā ieguvis tiesību zinātņu doktora grādu tiesību teorijā un vēsturē.

1995. gadā Neimanis sācis strādāt Tieslietu ministrijā (TM) kā referents, bet vēlāk kļuvis par TM valsts sekretāra vietnieka palīgu. No 1997. gada karjeru turpinājis Uzņēmumu reģistrā Sabiedrisko organizāciju reģistrācijas nodaļas vadītāja amatā, bet vēlāk kļuvis par Juridiskās nodaļas vadītāja vietnieku, valsts notāru.

1999. gadā Neimanis sācis akadēmisko darbu LU Juridiskajā fakultātē kā pasniedzējs. Vēlāk kļuvis par lektoru studiju kursos "Tiesību teorija" un "Juridisko metožu mācība". 2006. gadā ievēlēts par docentu un 2012. gada vidū – par LU asociēto profesoru.

2003. gadā Neimanis kļuvis par zvērinātu advokātu, savukārt 2007. gadā apstiprināts par tiesnesi, uzsākot tiesneša pienākumu izpildi Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departamentā. Kopš 2014. gada līdz brīdim, kad stājies ST tiesneša amatā, darbojies Tiesnešu disciplinārkolēģijas sastāvā. Ir Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības biedrs, valdes priekšsēdētājs.

Pēdējo gadu laikā Neimanis piedalījies starptautiskās un vietēja mēroga konferencēs. Tāpat Neimanis gan izdevis vairākas grāmatas, gan piedalījies daudzu grāmatu izstrādē un publicējis vairāk nekā 50 rakstu par dažādiem tiesību teorijas un administratīvo tiesību aspektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!