Foto: F64
Valsts augstākās amatpersonas sestdien, Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā, Brāļu kapos piedalījās vainagu nolikšanas ceremonijā.

Ziedu nolikšanas ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa (JL), kā arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS), Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, NBS regulāro spēku vienību komandieri un karavīri, Zemessardzes bataljonu komandieri.

Pēc vainagu nolikšanas ceremonijas Valsts prezidents iepazinās arī ar Brāļu kapu rekonstrukcijas darbu norisi.

1945.gada 8.maijā Vācija parakstīja kapitulācijas līgumu, tāpēc šajā dienā starptautiski tiek atzīmēta Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena.

Šogad tiek atzīmēta 65.gadadiena, kad tika izbeigts Otrais pasaules karš - lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē, kas prasījis aptuveni 70 miljonus civiliedzīvotāju un militārpersonu dzīvību. Par tā sākumu parasti uzskata nacistiskās Vācijas iebrukumu Polijā 1939.gada 1.septembrī, bet par kara beigām - 1945.gada 8.maiju, kad kapitulēja Vācija.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), kopā ar fonda "Lāčplēsis" un 130. Latviešu strēlnieku korpusa dalībniekiem un citiem Otrā pasaules kara veterāniem sestdien nolika ziedus Brāļu kapos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!