Foto: LETA
Rīgas vicemēra Andra Amerika partija "Gods kalpot Rīgai" un no tās atvasinātā biedrība "Gods kalpot Latvijai" plāno apvienoties ar partijām "Sadarbība" un "Sabiedriskā komiteja", lai izveidotu vienotu politisko spēku - partiju "Gods kalpot Latvijai" (GKL).

Kā piektdien žurnālistiem pavēstīja biedrības "Gods kalpot Latvijai" valdes loceklis Andrejs Požarnovs, novērtējot minēto organizāciju vēlmi strādāt valsts labā, to pārstāvji nolēmuši vienoties par sadarbības iespējām, izveidojot partiju GKL.

Pēc Požarnova vārdiem, GKL iestāsies par demokrātiskas, pilsoniskas sabiedrības nostiprināšanu, vairojot tautas pašapziņu un veicinot patriotismu.

"Esmu guvis apstiprinājumu, ka cilvēki alkst pārmaiņu. Ir jāpārtrauc tautiešu aizbraukšana, svešu morāles normu ievazāšana, tautai svarīgu politisku lēmumu pieņemšana ārpus valsts robežām. Pašreizējās valsts vadīšanas metodes liecina par augstprātību. Valsts pārvalde ir domāta, lai organizētu labu dzīvi iedzīvotājiem," pauda Požarnovs.

Ameriks apliecināja, ka GKR ir gatava sadarboties ar minētajām organizācijām. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka tas nenozīmē, ka GKR plāno transformēties. "Partija ir, bija un būs, un turpinās attīstīties. Tai pašā laikā, ja attīstīsies šī ideja par kalpošanu valstij, mēs esam gatavi slēgt līgumu un sadarboties, deleģējot savus pārstāvjus," pauda Ameriks.

Ameriks norādīja, ka galvenā organizāciju vienojošā ideja ir mīlestība uz savu pilsētu un valsti. GKR viņš nodēvēja par lokālpatriotiem un uzsvēra, ka Rīga nav atdalāma no valsts. "Mēs visi esam atbildīgi par to valsti, kuras galvaspilsēta ir Rīga. Mums izdevās pārliecināt cilvēkus Rīgā, ir svarīgi arī uzrunāt un pārliecināt cilvēkus visā Latvijā."

Klātesošos uzrunāja arī partijas "Sadarbība" pārstāvis Jurijs Jastržembskis. Viņš skaidroja, ka partija izveidota 2013.gadā, un tā pašlaik apvieno vairāk nekā 200 biedrus. Viņš uzsvēra, cik svarīga ir kārtība visos valsts reģionos. Pirmkārt visiem latviešiem, kuri pašlaik nav starp aizbraucējiem, ir svarīgi justies valstij piederīgiem un vajadzīgiem. "Svarīga ir vēlme strādāt no sirds un kalpot no sirds. To ietver partijas nosaukums - sadarboties, nevis šķelt," partijas nostāju pauda Jastržembskis.

Arī partijas "Sabiedriskā komiteja" priekšsēdētājs Maksims Gavriļenko pauda gatavību darboties, uzsverot, ka "būs ķengas, tomēr - suņi rej, bet karavāna iet tālāk". Viņš uzsvēra, ka iesaistītās organizācijas apzinās savu vēlmi darboties un strādāt.

Pēc uzrunām un debatēm, kurās brīvprātīgi varēja piedalīties organizāciju biedri, tika pieņemta rezolūcija "Par partijas programmas projekta sagatavošanu". Požarņikovs uzsvēra, ka partiju vadības šo rezolūciju jau iepriekš saskaņojušas.

Visiem klātesošajiem tika izdalīta arī anketa, kuru aizpildot varēja kļūt par biedrības "Gods kalpot Latvijai" biedru.

Šodien sanāksmē Mazajā ģildē iecerēts sākt darbu pie topošās partijas programmas projekta.

Piektdien sanāksmē Mazajā ģildē iecerēts sākt darbu pie topošās partijas programmas projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!