Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieka amata kandidāts Andris Ameriks (S/GKR) kā vienu no sadarbības iespējām ar opozīciju redz kopīgu darbu, lai Rīgā ievērojami samazinātu azartspēļu vietu skaitu.

Ceturtdienas vakarā notiekošajā Rīgas domes otrajā ārkārtas sēdē deputāte Marija Balcere (JKP) taujāja, vai nevajadzētu samazināt vai "vispār nobēdzināt" azartspēļu vietas, jo daudzas ģimenes no tām ļoti cieš.

Ameriks pauda cerību, ka šajā jautājumā būs iespēja ar opozīcijas pārstāvjiem "sadoties rokās", jo politiķim kopā ar kolēģiem ir redzējums par Rīgu brīvu no azartspēlēm. Viņš atgādināja par Rīgas domes lēmumu par azartspēļu ierobežošanu pēc pieciem gadiem un ka Rīgas domei vēl būs jāpieņem ap 40 lēmumi par azartspēļu vietu slēgšanu.

Ameriks tika arī iztaujāts par to, vai Rīgas domē ļautu strādāt cilvēkiem, kas būtu zaguši, bet nebūtu notiesāti, par investoru padomes sasaukšanu un citām lietām.

Jautājumu uzdošanas process dažkārt ievirzījās arī jautrākā gaisotnē.

Kā ziņots, uz Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka amatu izvirzītas Amerika un Jāņa Bordāna (JKP) kandidatūras.

Jau vēstīts, ka šodien Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē Ušakovs tiks apstiprināts Rīgas mēra amatā jau trešo termiņu pēc kārtas.

Par Ušakovu nobalsoja 32 deputāti, bet par opozīcijas partiju izvirzīto mēra amata kandidātu Mārtiņu Bondaru (LRA) savu balsi atdeva 26 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!