Foto: LETA

"Ja kaut vienam, kurš tagad skatās šo pārraidi, vai kādam kas stāv blakus, kuram es esmu prasījis kaut vienu eirocentu vai kurš man ir devis kaut vienu eirocentu, piecelieties un pasakiet to. Ja ne – beidzam muldēt," vaicāts par to, kāpēc viņš izpelnījies iesauku "misters 20" Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" otrdien sacīja līdzšinējais Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Vaicāts, kāpēc ir tik dzīvīgs šis apzīmējums, Ameriks atbildēja, sakot, ka "kādam ir vēlme to visu laiku producēt".

"Es atkārtoju vēlreiz: kaut viens, piecelieties un pasakiet – es esmu devis Amerikam piecus eirocentus!," skarbi sacīja Ameriks.

Uz žurnālista Gundara Rēdera jautājumu "kāpēc lai viņi teiktu?", Ameriks atbildēja ar pretjautājumu "bet tad par ko mēs runājam?".

Tāpat vaicāts, vai ir taisnība, ka ar uzņēmēju Martinsonu, kurš bieži uzvar Rīgas domes iepirkumos, viņu saista ciešas attiecības – viņi kopā dodas komandējumos, Ameriks aicināja Rēderu neļauties "dažu žurnālistu baumu izplatītājiem". "Es neesmu bijis ar viņu kopā" ārzemju ceļojumos, sacīja Ameriks, lai gan viņš arī atzina, ka Martinsonu viņš pazīst.

Viņš arī pauda cerību, ka saglabās Rīgas vicemēra posteni. Tāpat Ameriks izteicās, ka lielākā daļa solījumu, ko "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" devušas pirms iepriekšējām vēlēšanām, ir izpildīti.

Vaicāts par to, kāpēc tik lielu popularitāti Rīgā iemantojuši saukļi, kas aicina cīnīties pret negodprātību un korupciju, Ameriks norādīja, ka Rīga ir "ļoti liela mūsu valsts daļa, un es neizslēdzu, ka tik lielā daļā ir arī negodīgi cilvēki," tāpēc "mums visiem roku rokā ir ar viņiem jācīnās".

Attiecībā uz korupcijas skandāliem viņš sacīja, ka tad, ja būtu tik vienkārši, piemēram "ar to nano ūdeni", par ko tiekot runāts jau trīs gadus, "tad ņem un tos, kas ir vainīgi, pie sienas un cietumā iekšā". Jautājums esot, kāpēc tiesībsargājošās iestādes to nedara. Tad vai nu tur neesot nozieguma sastāva, vai arī tiesībsargājošās iestādes neko nedara.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) pašvaldību vēlēšanās 3.jūnijā saglabājis vairākumu, taču zaudējis septiņus mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskie rezultāti.

Saskaitot balsis visos 158 iecirkņos, secināms, ka "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) saņēmusi 50,85% balsu.

Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" saraksts saņēmis 13,66% balsu, Jaunā konservatīvā partija – 13,41% balsu, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"– "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ieguvusi 9,24% balsu, bet "Vienotība" – 6,26%.

Tas nozīmē, ka "Saskaņa"/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā ieguvusi 32 deputātu mandātus, salīdzinot ar 39 mandātiem iepriekš.

Latvijas Reģionu apvienība un "Latvijas attīstībai" ieguvusi deviņus mandātus, tikpat daudz saņēmusi arī Jaunā konservatīvā partija. Nacionālajai apvienībai būs sešas deputātu vietas, bet "Vienotībai" – četras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!