"Antifašistu" organizāciju apvienība "Pasaule bez nacisma" gatavojas nākamā gada pirmajā pusē iesniegt sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), aicinot to izvērtēt nepilsoņu statusu Latvijā, vēsta fonda "Russkij Mir" informācijas dienests.

Kā pavēstīja kluba "Daudznacionālā Krievija", kas ietilpst apvienībā "Pasaule bez nacisma", līderis Aleksandrs Sokolovs, apvienība "vēlas, lai ECT Latvijas amatpersonu rīcību atzītu par nelikumīgu un liktu tām mainīt nacionālo likumdošanu".

Pēc Sokolova domām, "Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kur ir cilvēki, kas nepiedalās vēlēšanās, tas ir, viņiem ir liegtas vienas no cilvēktiesībām".

Strasbūrā reģistrētā apvienība "Pasaule bez nacisma" apvieno virkni krievvalodīgo organizāciju bijušajās komunistiskajās valstīs, kā arī vairākās citās pasaules valstīs.

No Latvijas apvienībā ietilpst septiņas organizācijas, tostarp "Latvijas antifašistiskā komiteja", Latvijas Krievu kopienas apvienotais kongress, biedrība "Humanitārā perspektīva", Latvijas Cilvēktiesību komiteja un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!