Foto: DELFI
Piektdienas vakarā Rīgas Kino muzejā pasniegtas Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) "Izcilības balvas 2014", kas piešķirtas par izciliem sasniegumiem žurnālistikā pagājušajā gadā.

Balvu par labāko ziņu-reportāžu saņēma telekompānijas TV3 žurnālists Ansis Pūpols un operators Ģirts Straustiņš par reportāžu "Kijeva. Armijas izvešana".

Kategorijā "Pētniecība-analītika" balvu saņēma žurnāla "Ir" žurnāliste Indra Sprance par rakstu "Shēma pie Ķīšezera".

Kategorijā "Apraksts-portrets" par raidījumu sēriju "Zolitūde. Pēcvārds" tika apbalvoti Latvijas Televīzijas žurnālisti Dace Stirāne, Laura Vonda, Aija Kinca, Judīte Čunka un Anastasija Djakonova.

Kategorijā "Gada intervija" balvu saņēma "Ir" žurnālists Pauls Raudseps par interviju ar bijušo finanšu ministru Andri Vilku.

Kategorijā "Vizualizācija (foto, video, infografika)" balvu saņēma LTV pārstāvji Uģis Kronbergs, Matīss Arnicāns un Guntis Bojārs par raidījumu "Zolitūde. Kurš vainīgs?".

Savukārt speciālbalva tika piešķirta žurnālistam Oļegam Ignatjevam par jauno LTV7 diskusiju raidījumu "Punkti uz i".

Kā ziņots, kandidātu varēja izvirzīt jebkurš medijs, tā vadība vai žurnālisti. Balvai varēja pieteikt arī darbus, kuru autori nav asociācijas biedri. Pieteiktajam darbam vajadzēja būt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, kas sabiedrībā ir radījis rezonansi, ietekmējis procesus. Darba veidošanā vajadzēja būt ievērotai labas žurnālistikas praksei, un tam vajadzēja atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Pieteikumus vērtēja LŽA ievēlēta piecu cilvēku komisija - Kārlis Streips, Māra Miķelsone, Dace Krejere, Inga Spriņģe un Anita Rozentāle, liecina informācija LŽA mājaslapā.

Pērn LŽA "Izcilības balvas" tika pasniegtas Haraldam Beķerim un Dacei Slavinskai, Anitai Braunai, Egīlam Zirnim, Markusam Kokanenam, "Rietumu radio" ziņu komandai, kā arī Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta un Latvijas Radio Ziņu dienesta kolektīviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!