Foto: Publicitātes foto
Piektdien Apē jaunceļamā ugunsdzēsēju depo pamatos tikusi iemūrēta vēstījuma kapsula nākamajām paaudzēm, portālu "Delfi" informēja Nodrošinājuma valsts aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Rekšņa.

Savu vēstījumu līdz ar simbolisku suvenīru no savas puses kapsulā ielicis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš. Tāpat piedalījusies arī Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju un būvuzņēmumu "RERE BŪVE" vadītājs Valdis Koks un AS "RERE GRUPA" valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš – Āboliņš.

Kozlovskis iemūrētajā vēstījumā vēlējis, lai jaunā ēka Apē godam kalpo ikvienam glābējam un cilvēkam. Viņš kapsulā ievietojis Iekšlietu ministrijas medaļu, vēlot tai palīdzēt sargāt cilvēku dzīvības un iemiesot glābējiem nepieciešamās vērtības.

"Esmu pārliecināts, ka glābēju profesionālā pieredze, labie darba apstākļi un moderns tehniskais aprīkojums nākotnē novērsīs vēl vairāk nelaimes un glābs cilvēku dzīvības," vēstījumā rakstījis Kozlovskis.

VUGD priekšnieks uzsvēris, ka jaunā depo būvniecība norisinās ugunsdzēsējiem nozīmīgā laikā. Viņš minējis, ka ugunsdzēsība Latvijā 151 gada laikā izaugusi no nelielas aktīvu iedzīvotāju iniciētas brīvprātīgo kustības līdz mūsdienīgam un modernam dienestam, kura struktūrvienības ir izvietotas 92 vietās visā Latvijā. "Ugunsdzēsējs ir sabiedrībā augsti novērtēta un cienīta profesija. Esmu pārliecināts, ka mūsu devīze "Viens par visiem un visi par vienu" ir dzīva arī brīdī, kad šis vēstījums tiek lasīts, jo ugunsdzēsējs glābējs nav darbs, tas ir aicinājums un pārliecība, ko gadu desmiti un simti nespēj mainīt," savā vēstījumā paudis Āboliņš.

Savukārt Nodrošinājuma valsts aģentūras priekšnieks vēstījumā minējis, ka Apes depo celtniecība esot pirmais izaicinājums, kad objekta celtniecība ir aģentūras pārziņā. "Esam priecīgi, ka Apes ugunsdzēsēju posteņa telpās ir paredzēta vieta arī Valsts policijas darbiniekiem," vienlaikus paužot cerības, ka sadarbība ar būvfirmu būs veiksmīga un šo kapsulu neviens neatradīs vēl ilgus gadus. Ivanovs par piemiņu kapsulā ievietojis Nodrošinājuma valsts aģentūras goda zīmi.

Novada domes priekšsēdētāja vēstījumā skaidrojusi, ka Apē vecā depo ēka nojaukta, lai tā vietā taptu jauna un mūsdienu prasībām atbilstoša depo ēka. Turklāt ugunsdzēsēju Apes postenis esot viens no pakalpojumu "groza" stūrakmeņiem Apes novada un apkārtējo novadu iedzīvotāju un vides drošības nodrošināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!