Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien plkst.9.50 pasludinās spriedumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Jutas Strīķes prasībā pret biroju par pazemināšanu amatā.

Kā ziņots, tiesai martā bija jāpasludina spriedums šajā lietā, bet tā nolēma atjaunot tiesvedību. Tiesa, izvērtējot visus lietas materiālus, secināja, ka tai divos jautājumos nepietiek pierādījumu. Tāpēc tā uzdeva KNAB līdz 29.aprīlim iesniegt pierādījumus par divām epizodēm saistībā ar ierosināto disciplinārlietu.

Jau ziņots, ka iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pirmajā instancē daļēji apmierināja Strīķes prasību pret KNAB, bet birojs šo spriedumu pārsūdzēja. Pirmās instances tiesa KNAB iesniegto apelācijas sūdzību pieņēma un to kopā ar civillietu nosūtīja izskatīšanai Rīgas apgabaltiesai.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atbrīvoja Strīķi no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Streļčenoks 2014.gada 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā par juristi uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 2014.gada 21.jūliju.

2015.gada februārī KNAB lūdza biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai vērtēt iespējamos Strīķes darba pārkāpumus un sniegt arodbiedrības piekrišanu izbeigt darba tiesiskās attiecības starp KNAB un Strīķi. Arodbiedrība šādam lūgumam nepiekrita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!