Žurnāls "Pastaiga" otro gadu publicējis simts bagātāko Latvijas sieviešu sarakstu, kurā jau gandrīz visas dalībnieces atbilst miljonāru statusam.
Turīgāko sieviešu pirmais desmits šogad ir nedaudz citāds, jo tajā apkopotas daiļā dzimuma pārstāves, kuras savu mantisko un sociālo statusu nav ieguvušas mantojuma vai radniecības ceļā, bet gan pašas ar savu darbu un talantiem.

Saraksta pirmajā vietā ierindota Daila Vīksne-Pizika. Viņa kopā ar investīciju kompānijas "Bastions ZS" finanšu domubiedriem dāņiem par vairākiem miljoniem latu pārdeva apdrošināšanas kompāniju "Balta", pēc tam izveidoja un Ukrainas ebreju miljonāru ģimenei par iespaidīgu, kaut neminētu, summu pārdeva "Reģionālo investīciju banku".

Otrajā vietā iekļauta "Multibankas" valdes priekšsēdētāja Svetlana Dzene. Viņa ir vēl piecu citu kompāniju līdzīpašniece ar ievērojamiem nekustamajiem īpašumiem Liepājas un Ventspils rajonā, kā arī Rīgā un Ventspilī.

Trešajā vietā ierindota kokmateriālu tirgotājas SIA "AMG Eksports" īpašniece Gunita Ābola. Viņa ir arī vērā ņemamu nekustamo īpašumu saimniece Jūrmalā.

Ceturtajā vietā ir "Rīgas Laku un krāsu rūpnīcas" un saistīto uzņēmu lielākā īpašniece un vadītāja Larisa Polosuhina, bet piektajā - uzņēmēja Irēna Pulkinena, kurai pieder vērā ņemami un lielākoties ekskluzīvi nekustamie īpašumi Rīgā Bergenas, Jēkaba, Ģertrūdes, R.Vāgnera, Grēcinieku, Elizabetes un Ščecinas ielās.

Sestajā vietā ierindota viesnīcas "Gutenbergs" izveidotāja un vadītāja Mairita Solima. Septītajā vietā sarakstā atrodas vienas no Latvijas lielākajām vairumtirdzniecības kompānijām SIA "Unifex" izveidotāja, īpašniece un vadītāja Ņina Tretjakova.

Astotajā vietā ir bērnu pārtikas un preču kompānijas "Amaija" izveidotāja Dzintra Uibo, devītajā vietā - restorānu apgādes un žāvēto augļu un riekstu tirdzniecības kompānijas SIA "Gemoss" dibinātāja Ieva Treija, bet desmitajā vietā - SIA "Latvijas Kristīgā akadēmija" vienīgā īpašniece Skaidrīte Gūtmane.

Pētījuma autori norādīja, ka bagātāko sieviešu pirmais desmits kopš pagājušā gada nav būtiski mainījies - no tā pazudusi tikai AS "Parex banka" dibinātāja Ņina Kondratjeva, kura drīzāk dēvējama par Maskavas, Londonas vai Parīzes, nevis par Latvijas multimiljonāri.

Simts bagātāko Latvijas sieviešu sarakstu ilggadējais miljonāru sarakstu veidotājs Lato Lapsa radījis kopā ar žurnālisti Kristīni Jančevsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!