Foto: DELFI

Trešdienas, 10.decembra, rītā braukšanu Kurzemē, Vidzemē un Latgalē vietām apgrūtina apledojuma veidošanās uz autoceļu brauktuvēm, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" informācija.

Daugavpils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu posmā no Aizkraukles līdz Pāterniekiem. Tāpat braukšana apgrūtināta posmā no Jēkabpils līdz Rēzeknei, kā arī posmā no Grebņevas līdz Medumiem un uz Rēzeknes un Daugavpils apvedceļiem.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Aizkraukles, Cēsu, Daugavpils, Jēkabpils, Krāslavas, Preiļu, Rēzeknes, Ventspils un Madonas apkaimēs.

Brauktuves pretapledojuma apstrādes darbi notiek ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos trešdienas ritā iesaistītas 64 ziemas dienesta tehnikas vienības.

"Latvijas Valsts ceļi" norāda, ka nokrišņu laikā, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, veidojas apledojums jeb tā dēvētais "melnais ledus". Tas ir grūti pamanāms un līdz ar to īpaši bīstams.

Autovadītāji aicināti būt piesardzīgi un izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu. Tāpat autovadītāji tiek lūgti ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!