Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem sestdienas rītā vietām Vidzemē apgrūtina apledojuma veidošanās. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem, informēja Latvijas Valsts ceļi.

Visā valstī nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, pūš brāzmains vējš. Gaisa temperatūra no 0 līdz +5 grādiem pēc Celsija.

Ainažu virzienā veidojas apledojums posmā Tūjas krustojums – Ainaži, Veclaicenes virzienā autoceļš apledo posmā Sigulda – Veclaicene, Valkas virzienā autoceļš vietām sniegots un veidojas apledojums līdz Igaunijas robežai.

Uz reģionālajiem autoceļiem dažviet apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Rīgas, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Valkas un Valmieras apkārtnēs. Brauktuves slidenajos posmos apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Sinoptiķi brīdina, ka vējš dienā pastiprināsies līdz 20 -22 m/s, bet rietumu un centrālajos rajonos sasniegs pat 30 m/s. Vētras rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, var tikt nodarīti bojājumi arī satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem.

Latvijas Valsts ceļi aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī vērot apkārtni un informēt Latvijas Valsts ceļu Satiksmes informācijas centru par nolūzušiem kokiem un sabojātu ceļa aprīkojumu, kas traucē vai apdraud satiksmi, zvanot pa bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!