Foto: DELFI

Aprīlī līdz 12,8% kritis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings, turpretim reitinga līdere "Saskaņa" pagājušajā mēnesī nedaudz pieaudzējusi savu atbalstītāju loku, liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Jaunākais reitings liecina, ka, ja vēlēšanas notiktu tagad, par "Saskaņu" savu balsi atdotu 23,2% vēlētāju. Pēc neliela atbalsta krituma martā pagājušajā mēnesī "Saskaņa" savu atbalstu palielinājusi par 2,8 procentpunktiem. Līdz ar to "Saskaņa" aprīlī sasniegusi augstāko reitingu kopš pagājušā gada novembra.

ZZS aprīlī guvusi 12,8% iedzīvotāju atbalstu, kas ir par 1,1 procentpunktu mazāk nekā pirms mēneša. Kopumā kopš gada sākuma reitingā ZZS zaudējusi 2,5 procentpunktus.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" reitings aprīlī sasniedza 8,3%, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā pirms mēneša. Līdzīgi kā "Saskaņa", arī nacionālās apvienības reitings aprīlī sasniedza augstāko rezultātu kopš pērnā gada novembra.

Atbalsts partijai "Vienotība", salīdzinot ar pagājušo mēnesi, palicis nemainīgs, saglabājot 4,9%. "Vienotībai" šādu rezultātu, kas ir augstākais kopš pagājušā gada novembra, izdevies saglabāt jau divus mēnešus pēc kārtas.

Jaunā konservatīvā partija aprīlī guvusi 3,7% iedzīvotāju atbalstu, Latvijas Reģionu apvienība - 2,8%, partija "KPV LV" - 2,4%, "Vienoti Latvijai"- 2,1%, "Kustība "Par!"" - 1,7%, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija - 1,2%, savukārt pārējie politiskie spēki nav sasnieguši pat viena procenta robežu.

Tomēr teju katrs ceturtais iedzīvotājs (24,7%) vēl nezina, par ko balsot, bet vēl 12,2% iedzīvotāju vēlēšanās nepiedalītos, liecina aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!