Foto: DELFI Репортер
Rīgas domes Satiksmes departaments apstrīdēs Valsts valodas centra (VVC) lēmumu domi administratīvi sodīt par Rīgas zīmes garumzīmes aizvietošanu ar sirds simbolu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Nodoms pārsūdzēt VVC noformēto administratīvā pārkāpuma protokolu un piemēroto sodu domē pamato, sakot, ka vides objektu veidols nav Valsts valodas centra kompetence.

Rīgas domē portālam arī norādīja, ka Rīgas vizītkartes garumzīme ar sirds simbolu aizstāta uz laiku, turklāt krāsota Rīgas karoga, bet vēlāk – Latvijas karoga krāsās. Savukārt pilsētas oficiālā robežzīme esot izvietota atbilstoši visām standarta prasībām.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdien, 18.septembrī, VVC piemērojis sodu Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājam Krišjānim Peteram (Saskaņa) par garumzīmes aizvietošanu ar sirsniņu Rīgas robežzīmē.

Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī noteikts naudas sods no 35 līdz 140 eiro apmērā. VVC noteicis uzdevumu sirsniņu noņemt un atjaunot garumzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!