Foto: LETA

Populārākā partija iedzīvotāju vidū ir "Saskaņas Centrs", kuru vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 29% vēlētāju, liecina "TNS Latvia" un LNT raidījuma "900 sekundes" veiktā aptauja.

Par "Vienotību" būtu gatavi balsot 10% respondentu, par Nacionālo apvienību - 9%, bet par Zaļo un Zemnieku savienību balsotu 6%.

Savukārt eksprezidenta Valda Zatlera dibināto Reformu partiju atbalstīja tikai 3%.

Par citām partijām balsotu kopumā 2% iedzīvotāju, bet 12% vēlēšanās nepiedalītos.

Jau ziņots, ka saskaņā ar "Latvijas Faktu" aptauju novembrī augusi 11.Saeimā opozīcijā esošās apvienības "Saskaņas Centrs" (SC) popularitāte, bet sarucis premjera Valda Dombrovskapārstāvētās "Vienotības" reitings.

SC gan joprojām ir populārākā partija un, ja Saeimas vēlēšanas notiktu novembrī, par SC balsotu 22,9% aptaujāto (oktobrī - 19,7% aptaujāto Latvijas pilsoņu). Par "Vienotību" novembrī būtu gatavi balsot 17,1% aptaujāto (oktobrī - 17,9%).

Trešā populārākā partija novembrī bijusi Nacionālā apvienība, par kuru balsotu 8,1% pilsoņu (oktobrī - 7,3%).Novembrī sarucis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings, un par šo partiju vēlēšanās būtu gatavi balsot 7,7% respondentu (oktobrī - 10%).

Savukārt pārējās partijas novembrī nesasniegtu 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Reformu partijas reitings nedaudz kāpis un par to novembrī balsotu 3,7% pilsoņu (oktobrī - 3,1%.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!