Foto: Saeimas administrācija

Šomēnes pieaudzis Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ("Vienotība") darbības negatīvais vērtējums; tas tiek skaidrots ar valdībai uzlikto pagaidu zīmogu, sacījis "Latvijas Faktu" direktors Aigars Freimanis.

"Latvijas Faktu" aprīlī veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka kopumā Straujumas paveikto negatīvi vērtē 47,5%, kas ir mazliet vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Savukārt par pozitīvu viņas darbību nosaukuši 41,8% aptaujas dalībnieki. Savukārt 10,7% respondentu nezina, kā vērtēt valdības vadītājas darbu.

Freimanis skaidrojis, ka jau pirmajai Straujumas valdībai bija uzlikts pagaidu zīmogs un tas turpinās arī otrajā viņas vadītājā Ministru kabinetā.

"Laimdota Straujuma pati veicināja šāda stereotipa izplatīšanos, jo sacīja, ka pēc Saeimas vēlēšanām viss var mainīties, tika runāts par uzrāvienu. Pagaidu statuss ir pagarināts no jauna arī šajā valdība, kas sāka strādāt pagājušā gada novembrī," viņš teicis.

Arī politiķu izteikumi medijos, ka pēc Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē notiks koalīcijas un valdības maiņa, vairo to, ka esošais Ministru kabinets sabiedrībā tiek uzskatīts par pagaidu, nevis ilgtermiņa, piebildis sociologs. "Zināmā mērā prezidentūra šo valdību ir iekonservējusi," viņš pauda.

Šāda informācija ļoti spēcīgi ietekmē sabiedrisko domu, un iedzīvotāji ieņem nogaidošu, skeptisku pozīciju, norādījis Freimanis.

Kopumā premjerministres vērtējumu sabiedrībā, atskatoties uz iepriekšējiem mēnešiem, "Latvijas Faktu" direktors dēvējis par "plakankalni, kurā izmaiņas ir mikroskopiskas", tādējādi norādot, ka Straujumas darbība aptaujās netiek vērtēta ne īpaši pozitīvi, ne arī dramatiski negatīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!