Foto: LETA

Tikai ceturtā daļa jeb 23% no visiem Latvijas iedzīvotājiem ekonomiski aktīvajā vecumā uzskata, ka Zolitūdes traģēdijā par vainīgajiem atzītie saņems taisnīgu sodu, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" janvārī veiktais pētījums.

Kopumā 2% respondentu pauduši stingru pārliecību, ka vainīgās personas tiks sodītas, bet 21% respondentu pieļāvuši, ka visticamāk, vainīgie tiks sodīti.

Lielākā daļa jeb 62% aptaujāto uz jautājumu par taisnīga soda saņemšanu atbildējuši noliedzoši. 47% respondentu pauduši pārliecību, ka visdrīzāk vainīgie taisnīgu sodu nesaņems, bet kategorisku viedokli, ka vainīgie noteikti netiks taisnīgi sodīti, pauduši 15% aptaujāto.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veikusi sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes", laikā no 20.janvāra līdz 22.janvārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!