Foto: LETA

Kopumā 57% rīdzinieku atbalsta rekomendējošo velojoslu ierīkošanu Krišjāņa Barona ielā, liecina pētījumu centra SKDS maijā veiktā aptauja, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas dome.

Tostarp 27% šo ieceri atbalsta pilnīgi, savukārt kritiski noskaņoti pret velojoslu ierīkošanu bijuši 29% aptaujāto Rīgas iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka Rīgas dome šogad plānojusi sākt vērienīgu Krišjāņa Barona ielas rekonstrukciju. Tajā plānots nomainīt ielas bruģi un labiekārtot tuvāko apkārtni, kā arī izveidot rekomendējošās velojoslas, kas savienos Vecrīgu ar tā saucamo VEF tiltu.

Atkarībā no velosipēda izmantošanas paradumiem – 64% respondentu, kuri pēdējo trīs mēnešu laikā pārvietojušies ar velosipēdu, velojoslu ierīkošanu Krišjāņa Barona ielā atbalsta, bet 27% no šīs kategorijas respondentiem neatbalsta.

Savukārt dažādās pilsētas vietās dzīvojošo atbildes liecinot, ka ievērojami biežāk pozitīva attieksme par velojoslu ierīkošanu Krišjāņa Barona ielā bijusi Centra rajona iedzīvotājiem. No tiem 79% pauduši atbalstu šādai iecerei, bet citos rajonos atbalsts svārstījies no 53% līdz 59%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!