Foto: DELFI
Ja vēlēšanās notiktu jūnijā, visvairāk vietu Saeimā- 29 deputātu mandātus - iegūtu apvienība "Saskaņas centrs", liecina "Factum" aptauja.

Nedaudz mazāk vietu – 24 mandātus – iegūtu apvienība "Vienotība". Savukārt Zaļo un Zemnieku savienība iegūtu 18 vietas.

"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Visu Latvijai" apvienība iegūtu 15 vietas, bet Tautas partijas un LPP/LC apvienība ar tautas kustību un reģionālajām partijām "Par labu Latviju" iegūtu deviņas vietas.

Kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" iegūtu piecus deputātu mandātus, liecina "Factum" aptaujas dati.

"Factum" norāda, ka pēdējo mēnešu laikā ir vērojams neliels atbalsta pieaugums Zaļo un Zemnieku savienībai, savukārt vēlēšanu apvienību "Par labu Latviju!" un "Visu Latvijai! un TB/LNNK" rādītāji ir līdzīgi šo apvienību veidojošo atsevišķo partiju iepriekšējo reitingu summai.

Apvienība par "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā balansē uz iekļūšanas robežas, bet zem 5% barjeras paliktu partija "Par prezidentālu republiku" (3-4% balsu), kā arī pārējās partijas un vēlēšanu apvienības, kas jau paziņojušas par piedalīšanos Saeimas vēlēšanās (mazāk kā 2% balsu katrai).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!