Foto: DELFI Aculiecinieks

Svētdien ap plkst. 18, Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde (Lielrīgas RVP) saņēma ziņu, par Lielvārdes novadā grimstošu izklaides kuģīti "Līgo". Kuģītis sācis grimt piestātnē, Daugavas upes krastā, Dārza ielā 3, un Daugavā noplūduši naftas produkti.

Ierodoties notikuma vietā Lielrīgas RVP inspektori konstatēja, ka kuģīša grimšanas rezultātā ūdenī nonāk naftas produkti, portāls "Delfi" uzzināja VVD.

Pēc plkst. 21 naftas produktu noplūde apturēta.

Notikuma vietā strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) - teritorijā izvietotas norobežojošās un naftas produktus absorbējošās bonas.

SIA "EKO Osta" veic naftas produktu savākšanas darbus.

Kā portālam "Delfi" sacīja VUGD, no kuģīša noplūduši naftas produkti 400 kvadrātmetru platībā. Teritorija ierobežota ar bonām, lai novērstu tālāku naftas produktu noplūdi plašākā Daugavas teritorijā. Pirmdien VUGD turpinās naftas produktu atsūknēšanu no kuģīša.

Noplūde notikusi netālu no Uldevena koka pils.

Lielvārdes novada pašvaldības izpilddirektors Gvido Vītoliņš portālam "Delfi" atzina, ka dabai nodarītais kaitējums ir būtisks, tomēr viņš uzver, ka operatīvi apturēta piesārņojuma tālāka izplešanās. Patlaban viss kuģīša pakaļgals atrodas ūdenī, bet tam nodarītā bojājuma apmērus varēs aplēst, kad tas tiks izcelts no ūdens.

Saskaņā ar Vītoliņa sacīto sūce radusies remontdarbu laikā. Kuģīša īpašniekiem, visticamāk, nāksies segt visus ar noplūdes apturēšanu un piesārņojuma novēršanu saistītos izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!