Foto: LETA
Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde ceturtdien nolēma apturēt Saeimas deputāta Valda Kalnozola (LZP/ZZS) darbību politiskajā spēka, ņemot vērā viņa neētisko uzvedību pret veselības ministri Andu Čakšu, aģentūrai LETA pavēstīja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Pats Kalnozols sacīja, ka neizprot, kāpēc viņa "rūpes par Čakšas gaidāmo bērnu" tiek pārvērstas par intrigām. Politiķis pauž nožēlu, ka tā vietā, lai politiskais spēks kopīgi iedzīvotāju interesēs sakārtotu veselības aizsardzības jomu, notiek nodarbošanās ar nevajadzīgu iekšpartejisko konkurenci.

Deputāts norādīja, ka vairāku gadu garuma jau kārtējo reizi ierosināts izslēgt viņu no LZP, tāpēc, ka Kalnozols aktīvi iestājoties par Latvijas un tās iedzīvotāju interesēm. "Aicinu savu kolēģus deputātus no Zaļās partijas - labāk sakārtosim kopīgi savu dzimto zemi un netērēsim enerģiju savstarpējo attiecību kārtošanā. Sacentīsimies, kurš vairāk var izdarīt Latvijas labā, nevis kuram labāk padodas aizkulišu un intrigu spēles," pauž politiķis.

Līdz ar to Kalnozols pašlaik vairs nav LZP biedrs. Nākotnē tiks rīkota vēl viena partijas valdes sēde, kurā tiks uzklausīts pats deputāts. Šajā sēdē valdei būs tiesības lemt gan par biedra statusa atjaunošanu Kalnozolam, gan arī par viņa pilnīgu izslēgšanu no partijas, skaidroja Tavars.

Kā ziņots, LZP Saeimas deputāti aicināja no politiskā spēka rindām izslēgt Kalnozolu par viņa neētisko uzvedību pret veselības ministri Andu Čakšu, pavēstīja deputāts Jānis Trupovnieks (LZP/ZZS).

Šādi rīkoties nolemts saistībā ar Kalnozola izteikumiem frakcijas sēdē attiecībā pret Čakšu, kas saskaņā ar kolēģu atstāstīto bija personīgi aizskaroši, skaidroja politiķis.

Kalnozola izteikumi bijuši saistīti ar Čakšas bērna gaidībām.

Trupovnieks norādīja, ka šis gadījums "visam pielika punktu", ņemot vērā Kalnozola izteikumus citās reizēs, kas bijuši aizskaroši.

Ar aicinājumu par Kalnozola izslēgšanu LZP valdē bija vērsušies deputāti Trupovnieks, Ingmārs Līdaka, Kārlis Seržants, Juris Vectirāns, Artis Rasmanis un Askolds Kļaviņš.

LZP deputāti Saeimā strādā Zaļo un zemnieku savienības frakcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!