Foto: LETA

Protesta akcijā pret karu Ukrainā pie Krievijas vēstniecības piektdienas pievakarē pulcējušies aptuveni 30 cilvēki.

Sanākušie dzied Latvijas himnu un tur plakātus, kuros kritizēts Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Tāpat piketa dalībnieki ieradušies ar Latvijas un Ukrainas karogiem. Starp sanākušajiem ir gan vecāka gada gājuma cilvēki, gan arī jaunieši. Notiekošo novēro prāvi likumsargu spēki.

Jau vēstīts, ka Latvijas ukraiņi piektdien Rīgā iepretim Krievijas vēstniecībai protestē pret karu Ukrainā.

Piektdien Eiropā, Kanādā un ASV tiek rīkota starptautiska protesta akcija "​Stop Putin's War" in Ukraine!. Paredzēts, ka cilvēki visā pasaulē piektdien piedalās protesta akcijās, lai pieprasītu nekavējoties pārtraukt cilvēku nogalināšanu Austrumukrainā.

Latvijas Ukraiņu kongress norāda, ka saskaņā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērojumiem, situācija Donbasā pasliktinājusies un Krievijas atbalstītie bruņotie formējumi nepilda Minskas vienošanās. Tā rezultātā pēdējās dienās tiek nogalināti un ievainoti Ukrainas pilsoņi.

"Mūsu sirdis sāp, mēs nevaram to mierīgi novērot un stāvēt malā. Daudz dažādu kopienu no pasaules valstīm pievienojušās mūsu protesta akcijai. Mēs esam pārliecināti, ka kopā varam apturēt Krievijas agresiju pret Ukrainu. Mēs lūdzam - atbalstiet mūs. Iznāciet un nostājieties mums līdzās," teikts organizācijas paziņojumā.

Protesta akcija piektdien Rīgā notiek iepretī Krievijas vēstniecībai. Protesta akcijas dalībnieki izsaka prasību izvest Krievijas personālu un tehniku no Ukrainas teritorijas, stiprināt EDSO, panākt organizācijas diennakts darbību, kā arī ļaut tai piekļūt tai Ukrainas un Krievijas robežas daļai, kuru Kijeva pagaidām nekontrolē. Tāpat protesta akcijas dalībnieki vēlas panākt sankciju turpināšanu pret Krieviju.

Latvijas Ukraiņu kongress uzsver, ka Krievijas agresija Ukrainā ir prasījusi jau vairāk nekā 9000 šīs valsts iedzīvotāju dzīvību, vairāk nekā 20 tūkstoši guvuši ievainojumus, bet 1,7 miljoni cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!