Foto: DELFI
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) šodien pasniedza Apvienotās pasaules koledžas stipendiju apbalvojuma rakstus trim Latvijas vidusskolēniem no Rīgas un Cēsīm, atzīmējot kustības Latvijā 25. gadadienu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Stipendiju apbalvojuma rakstus svinīgi saņēma Mikus Villerušs no Cēsu Valsts ģimnāzijas, Darja Ožigina no Rīgas ģimnāzijas "Maksima" un Līva Araka no Rīgas 1. valodu skolas, kas stipendijas mācībām ieguva, piedaloties Apvienotās pasaules koledžas pārstāvniecības Latvijā konkursā.

Villerušs, Ožigina un Araka, kas ir vieni no labākajiem Latvijas vidusskolēniem, šogad dosies pārstāvēt mūsu valsti Apvienotās pasaules koledžās Armēnijā, Itālijā un Norvēģijā, informēja ĀM.

Uzrunājot klātesošos pasākuma viesus - ārvalstu vēstniekus, Apvienotās pasaules koledžas absolventus, studentus - ārlietu ministrs uzsvēra kustības nozīmi Latvijas jauniešu izglītībā un starptautiskās pieredzes iegūšanā. Rinkēvičs stipendiātiem novēlēja veiksmīgas studijas un aicināja izmantot šo sniegto iespēju divu gadu garumā.

Apvienotās pasaules koledžas valdes priekšsēdētāja Jeļena Fomiškina pauda cerību, ka Latvijas jauniešu skaits, kā arī sabiedrības zināšanas un atbalsts kustībai turpinās pieaugt.

Apvienotās pasaules koledžas kustības mērķis ir veicināt mieru un starptautiskās sabiedrības sapratni, izmantojot jauniešu izglītošanu. Latvijā kustība darbojas kopš 1992. gada, pateicoties vairāku Latvijas atbalstītāju iniciatīvai. Līdz šim gandrīz 70 Latvijas skolēnu ir absolvējuši, kādu no 17 starptautiskajām koledžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!