Foto: LETA

ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas lietu biroja valsts sekretāra vietnieks Džons Hefferns ar Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāju – vēstnieci Baibu Braži pārrunājis Latvijas robežu drošību un stiprināšanu, informēja Ārlietu ministrijā.

Hefferns savā pirmajā vizītē Latvijā ieradās pirmdien. Ar Braži Hefferns pārrunāja drošības situāciju reģionā un Latvijas ārpolitikas aktualitātes, tajā skaitā Latvijas prezidentūru ES Padomē.

Braže pateicās par ASV atbalstu un tūlītējo reakciju uz Krievijas agresiju Ukrainā, nodrošinot ASV militāro vienību klātbūtni Latvijas teritorijā. Vēstniece uzsvēra, ka Latvija pakāpeniski palielina aizsardzībai atvēlēto finansējumu un apliecināja, ka Latvija arī turpmāk ir gatava sniegt uzņemošās valsts atbalstu ASV un sabiedroto militārās klātbūtnes nodrošināšanai.

Tika pārrunāta arī Latvijas robežu drošība un stiprināšana. Abas amatpersonas apliecināja nepieciešamību turpināt stiprināt Latvijas un ASV atbildīgo institūciju sadarbību šajā jomā.

Hefferns ir ilggadējs ASV Valsts departamenta diplomāts. Eiropas un Eirāzijas lietu biroja valsts sekretāra vietnieka amatā iecelts 2015.gada februārī. Savas diplomātiskās karjeras laikā ieņēmis virkni atbildīgus amatus - no 2011.gada līdz 2014.gada nogalei Hefferns bijis ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Armēnijā, bet pirms tam bijis ASV Pastāvīgās pārstāvniecības NATO vadītāja vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!