Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai pievērstu sabiedrības uzmanību personīgo datu drošībai, īpaši veicot finanšu darījumus internetā, Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācija un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" šodien atklās izglītojošu kampaņu "Rūpējies par savu datu drošību!", informē Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijas pārstāve Elīna Dobulāne.

"Redzam, ka strauji mainās finanšu pasaule un arvien vairāk cilvēki izvēlas veikt darījumus tieši internetā. Līdz ar to ir svarīgi, lai patērētāji būtu izglītoti par to, kā sevi pasargāt no iespējamām krāpniecībām. Personīgie dati šodien mums ir jāglabā tikpat rūpīgi kā savs naudas maks," norāda Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijas vadītāja Baiba Fromane, aicinot nevienam neatklāt savas paroles, PIN kodus, maksājumu karšu numurus un derīguma termiņus, kā arī citu līdzīgu informāciju, kas var tikt izmantota krāpniecībā.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina uzsver, ka drošība sākas ar katra cilvēka personīgu atbildību par to. Jo vairāk iedzīvotāji rūpēsies par tādām pamatlietām kā droša parole, regulāri atjaunotas paroles, atšķirīgas paroles dažādiem kontiem, regulāri atjaunota datora programmatūra un antivīrusa programmas, jo mazāks risks krāpniecībai internetā.

Kampaņas laikā televīzijā divu nedēļu garumā tiks rādīts informatīvais klips. Savukārt Latvijas Pasta nodaļās un kampaņas mājaslapā "www.pieskatidatus.lv" iedzīvotājiem būs pieejami izglītojoši materiāli ar padomiem, kā pasargāt savus personīgos datus.

Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācija pārstāv uzņēmumus, kuriem ir vairāk nekā 70% no kopējās nozares tirgus daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!