Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) Lieldienu brīvdienās ir nogādāti desmit smagu gripas formu slimnieki, kas ir rets gadījums tik vēlam pavasarim un pēdējo gadu laikā nav novērots.
Visiem desmit pacientiem bijusi augsta temperatūra līdz 40 grādiem, turklāt slimniekiem konstatēts gan A, gan B gripas vīruss. Visi saslimušie ir pieaugušie vecumā no 35 līdz 60 gadiem. Šobrīd viņi ir vidēji smagā stāvoklī ar izteiktām organisma intoksikācijas pazīmēm.

Infektoloģijas centrs brīdina, ka paaugstinātas temperatūras un gripas simptomu gadījumos iedzīvotājiem ir nekavējoties jāvēršas pie ģimenes ārstiem, jo novēloti diagnosticētas gripas komplikācijas var izraisīt nopietnus veselības traucējumus.

Gripas uzliesmojums Rīgā ir izskaidrojams ar laika apstākļu pasliktināšanos un gaisa temperatūras pazemināšanos, kas ir labvēlīga vide vīrusu infekciju izplatībai.

Savukārt Nacionālā vides veselības centra (NVVC) novērojumi liecina, ka gripas slimnieku skaits patlaban nepārsniedz normas un epidēmija neesot atjaunojusies. Iepriekšējā nedēļā Latvijā saslimstības līmenis ar gripu bijis 1,9 gadījums uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, kas liecina par epidēmijas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!