Foto: LETA

Latvijas Universitātes Lielajā aulā trešdien plkst. 12:00 ar plenārsēdi "Krīzes mācības Latvijā un pasaulē" tiks atklāta Latvijas Universitātes 70. konference, informē augstskola.

Plenārsēdē ievadvārdus teiks Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš, bet ar priekšlasījumu "Eiropas/Eirozonas ekonomiskā krīze — iespēja valsts attīstībai un ekonomikas izaugsmei" uzstāsies ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ZRP). Pēc viņa par tēmu "Latvijas pieredze finanšu krīzes pārvarēšanā: kāda ir mācība citām valstīm?" runās Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP), savukārt Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes docents Jānis Ķeruss uzstāsies ar referātu "LU zinātniskās konferences pirmsākumi: zinātne un ideoloģija LVU zinātniskajās sesijās".

Latvijas Universitātē no 2012. gada janvāra beigām līdz martam norisināsies ikgadējā zinātniskā konference, kas aptver visdažādākās zinātnes nozares, sākot ar bioloģiju un beidzot ar teoloģiju. Universitātes zinātnieki, docētāji, studenti un viesi konferences ietvaros nolasīs vairāk nekā 1990 referātu. No tiem — 1112 dabaszinātnēs, 568 sociālajās zinātnēs, 310 humanitārajās zinātnēs.

Konferences darbs organizēts 8 plenārsēdēs un 123 sekciju sēdēs. Tās ietvaros tiks nolasīti vairāk nekā 1990 referāti visdažādākajās zinātņu nozarēs: bioloģijā, ģeogrāfijā, fizikā, ķīmijā, teātra zinātnē, matemātikā astronomijā, pedagoģijā, filoloģijā u. c.

Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konference tiek rīkota ar mērķi zinātnieku, docētāju un studentu starpā nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām. Latvijas Universitātes zinātniskās konferences notiek kopš 1945. gada.

Ikviens interesents aicināts piedalīties visos konferences pasākumos klātienē.

Konferences norises plāns un papildu informācija pieejama Latvijas Universitātes portālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!