Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdienas pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz ugunsgrēku "Arēnā Rīga", portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Lai gan sākotnēji uz notikuma vietu devies liels skaits VUGD ekipāžu, jo glābēji reaģējuši kā uz paaugstinātas bīstamības ugunsnelaimi, tomēr pa ceļam daļa automašīnu no izsaukuma atsauktas, jo izrādījies, ka vienā no "Arēnas Rīga" telpām aizdegušies papīri viena kvadrātmetra platībā, portālam "Delfi" pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Iedarbojusies signalizācija "Sprinkler", sācis plūst ūdens, un ugunsgrēks nodzēsts.

Cilvēki no ēkas evakuēti vēl pirms VUGD ierašanās.  

Šobrīd VUGD darbinieki pārbauda telpas, lai pārliecinātos, ka ēkā viss ir kārtībā. 

Kā papildināja Gribuste, VUGD fiksējis, ka zem tribīnēm veikalā degušas kartona kastes viena kvadrātmetra platībā. 

Savukārt kompānija "Micrec PM" paziņojumā medijiem norāda, ka piektdien visu dienu "Arēnā Rīga" notikusi gatavošanās Guntara Rača jubilejas koncertam "Tikai Tā", kas paredzēts vakarā.

 Jau mēģinājuma laikā dejotāji esot ielocījuši skatuves grīdu, bet pēcpusdienā "vienā no "Arēna Rīga" ātrās apkalpošanas restorāniem  aizdegusies picu cepeškrāsns, kā rezultātā pasākuma norises vietā ieradās vairākas ugunsdzēsēju brigādes. Tomēr liesmas un sadūmojums ātri novērsts, iekārta demontēta, skatuve salabota, un VUGD dod atļauju koncerta norisei," teikts kompānijas paziņojumā medijiem.

Tikmēr Gribuste uzsvēra, ka VIGD noteikti nav tas dienests, kas sniedz vai nesniedz atļauju koncertam. Tā rīcībā esošā informācija nodota Valsts policijai, kas arī bijusi notikuma vietā, bet galīgo lēmumu par to, vai atļaut koncertu, pieņem "Arēna Rīga" administrācija. Lai šāds publisks pasākums varētu notikt, obligāti jābūt atjaunotai ugunsdzēsības signalizācijai.

Kā informē "Micrec PM", Rača koncerta sākums ir plānots plkst. 19 un pasākuma organizatori aicina ierasties laikus, jo koncerts ir  teju izpārdots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!