Pēc gājiena pa Rīgas zaļo zonu un skvēriem pilsētas mērs Andris Ārgalis pirmdien redzēto rezumēja īsi: "Man ir kauns". Ārgalis apsekoja vairākas pilsētas zaļās zonas un skvērus, kur konstatēja, ka tie ir nesakopti un aizauguši.
Pēc Ārgaļa domām, tas liecina, ka Rīgas Vides departamenta un uzņēmuma "Rīgas dārzi un parki" darbinieki slikti pilda savus pienākumus.

Savukārt departamenta direktors Raimonds Janita norādīja, ka šogad no domes budžeta nauda piešķirta tieši šim uzņēmumam, tāpēc piesaistīt citus uzņēmumus pilsētas sakopšanai departamentam ir grūti.

Pēdējā mēneša laikā ir sastādīti aptuveni 40 akti par uzņēmuma slikto darbību, bet uzņēmums tos vai nu ignorējot, vai pietiekami nereaģē uz aizrādījumiem.

Janita arī atzīmēja, ka situācija būtu labāka, ja pilsētas zaļo zonu sakopšanas sfērā būtu konkurence.

Ārgalis apsekoja Vašingtona laukumu, skvēru pie Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes, zaļo zonu Hanzas ielā un citas vietas.

Viņš pauda neapmierinātību ar ceļa malās redzēto, kur koki nav "safrizēti", zalāji nav nopļauti, bet kopš ziemas krājas smilšu kaudzes. Par šīs teritorijas sakopšanu atbild "Ceļu pārvalde", bet ne vienmēr tas tiek darīts. Ārgalis vairākkārt redzēto nodēvēja par džungļiem.

Ārgalis arī aplūkojis Viesturdārza dīķi, kur varētu iestādīt viņa dāvinātas ūdensrozes, ko mērs sākumā gribējis redzēt Rīgas kanālā.

Pēc brauciena mērs uzdeva Janitam divu nedēļu laikā apzināt, ko nepieciešams veikt aplūkotajās vietās un sākt darbu pie šo vietu sakopšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!