Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis pēc pašvaldības policijas priekšnieka Māra Liepiņa atgriešanās no slimošanas nekavējoties vēlas atbrīvot viņu no amata. "Kamēr es esmu Rīgas mērs un pašvaldības policijas priekšnieks ir man pakļauts, es ar Liepiņu strādāt netaisos," sacīja mērs.
Liepiņu pēc likuma no amata var atbrīvot vai nu ar domes lēmumu, vai iekšlietu ministra rīkojumu.

Ārgalis uzskata, ka Liepiņa pārkāpumi ir ļoti būtiski - finansu pārkāpumi par prēmijām, bet mobilā tālruņa īsziņas liecina, ka Liepiņam nevar uzticēt tālruni, kur nu vēl citus darbus.

Turklāt Ārgalim ir informācija, ka Liepiņš savas slimošanas laikā telefoniski dodot norādījumus saviem darbiniekiem, kurus iecēlis savas darbības laikā, un liekot viņiem pārstrādāt dokumentus, lai slēptu savas darbības pēdas.

Liepiņš savukārt negrasās iesniegt atlūgumu pēc viņa prēmiju un īsziņu skandāliem, jo neredz nekādu juridisku pamatu, lai to darītu. Liepiņš pieļauj, ka skandālu sacēlušas personas vai grupējumi, kuriem traucējot viņa darbs.

Intervijā BNS Liepiņš informēja, ka viņš pēc slimošanas darbā ieradīsies 15. vai 16.janvārī.

Ja Rīgas dome varēs juridiski pamatot, ka Liepiņš jāatbrīvo no darba, tad viņš pakļausies šādam lēmumam. Ja šāda pamatojuma nebūs - viņš ir gatavs aizstāvēt savu viedokli arī tiesas ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!