Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis ceturtdien izteica vēlmi, lai "zaļo" aktīvisti "netaisītu lieku troksni" tad, kad visi jautājumi par koku izciršanu jau ir atrisināti, bet gan dotu savu artavu satiksmes sakārtošanā Vecrīgā, cīnoties pret "nežēlīgajām automašīnu joņošanām pa Vecrīgu un stāvēšanu uz trotuāriem".
Intervijā Latvijas Radio Ārgalis ceturtdien arī apšaubīja pēc "Sorosa fonda - Latvija" pasūtījuma veikto juristu pētījumu, ka autostāvvietu būve Rīgas centrā nav sabiedrības interesēs. Viņš pamatoja, ka gadījumā, ja tiešām būtu kādi nopietni pārkāpumi, kāda no institūcijām, kam pētījumu iesniedza, būtu vērsusies Satversmes tiesā. "Pārlasot izskatās, ka šis materiāls ir rakstīts vairāk emocionāli, nevis pamatoti," teica Ārgalis.

Viņš pauda pārliecību, ka pēc tam, kad autostāvvieta tiks uzbūvēta, uzbērts pusmetru biezs zemes slānis, kurā sastādīti košumkrūmi un izaudzis zāliens, parks izskatīšoties "tāpat kā tagad". Pēc pārdesmit gadiem būšot izauguši arī jauni koki un daudzi pat neatcerēšoties, ka bijis tāds strīds. Tagad esot jāpārcieš tas brīdis, kad viss tiek sakārtots.

Pilsētas galva atgādināja, ka jau 1993. - 1994.gadā projekta īpašniekam Solam Bukingoltam apsolīts, ka Jēkaba kazarmu atjaunošanas 2.kārtā viņš varēs būvēt pazemes autostāvvietu. Vēl 1997.gadā tā laika pilsētas galvenais dārznieks Andris Zvirgzds apliecinājis, ka nekādu problēmu ar kokiem nebūšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!