Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis augustā iecerējis vairākos Rīgas parku dīķos pārstādīt savā Siguldas privātmājas dīķī augošās ūdensrozes.
Ārgalis, kura hobijs ir puķkopība. Sākotnēji Rīgas dīķos varētu iestādīt pāris desmitus tumši sarkanu, baltu un rozā ūdensrožu, lai izmēģinātu, kā tās iedzīvojas jaunajā vidē. Ārgalis atzina, ka ūdensrozes labi vairojas.

Sākotnēji mērs bija iecerējis ūdensrozes stādīt Rīgas kanālā, taču dārzkopji šādu ideju noraidījuši, norādot, ka ūdensrožu lapas aizsegs kanāla spoguļvirsmu.

Kā iespējamās vietas kur stādīt ūdensrozes domes priekšsēdētājs minēja Dziesmusvētku parku Rīgā, Beberbeķus Pārdaugavā un citas.

Ūdensrožu pāsrstādīšanas darbs būšot laikietilpīgs, būs nepieciešamas aptuveni trīs nedēļas. Šajā laikā ūdensrozes no brīvdabas dīķa Siguldā būs jāizceļ un jāsastāda grozos, kuros tos nogādās uz jauno mājvietu.

Labākais ūdensrožu stādīšanas laiks esot augustā.

Ārgalis nedaudz raizējas par savu lolojumu likteni Rīgas dīķos - "nedod Dievs, ka ziediem nepieaug kājas," viņš sacīja, piebilstot, ka ūdensrozes zagļiem nebūs pārāk viegli nozagt, jo "būs jāmetas plikam", lai tiktu tām klāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!