Foto: LETA

Arī apelācijas tiesu instance – Administratīvā apgabaltiesa – Baibas Paševicas atbrīvošanu no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores amata atzinusi par tiesisku, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Līga Trubiņa.

Tiesā ceturtdien noraidīta Paševicas apelācijas sūdzība, kurā viņa apstrīdēja Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru viņas atbrīvošana no amata atzīta par pamatotu. Par otrās instances lemto vēl 30 dienu laikā var iesniegt kasācijas sūdzību.

Jau ziņots, ka lieta par Paševicas atbrīvošanu no amata izskatīta maija beigās.

Paševica iepriekš teica, ka pieteikumā tiesai lūgts atzīt par prettiesisku rīkojumu par viņas atbrīvošanu no amata un atjaunot viņu amatā. NVA bijusī vadītāja arī atzina: ja šajā lietā būtu viņai labvēlīgs spriedums, tad viņai būtu pamats prasīt no valsts morālā kaitējuma atlīdzību.

Rīkojums par Paševicas atbrīvošanu tika parakstīts atbilstoši valdības 13.marta lēmumam piemērot NVA direktorei disciplinārsodu ‒ atbrīvošanu no amata. Šādu disciplinārsodu ierosināja piemērot Labklājības ministrija, pamatojoties uz disciplinārlietā konstatētajiem pārkāpumiem saistībā ar iestādes budžeta plānošanu. Proti, 2012.gadā NVA atalgojuma fonds ir saplānots, pārsniedzot šā gada valsts budžetā maksimāli pieļaujamo atlīdzības apmēru.

NVA direktores amatā iecelta aģentūras Pakalpojumu departamenta direktore Inese Kalvāne.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!