Foto: Shutterstock

Arī ceturtdien, 14.janvārī, Rīgā ieviesīs tā saucamās puteņa biļetes un autovadītāji galvaspilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, pavēstīja Rīgas domes (RD) pārstāvis Uģis Vidauskis.

Viņš norādīja, ka, ņemot vērā meteoroloģisko dienestu prognozes par gaidāmo intensīvo snigšanu naktī, Rīgas pašvaldība noteikusi, ka arī ceturtdien autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas.

Lēmums par tā saucamo "sniega biļešu" perioda pagarināšanu tiek pieņemts katru dienu atsevišķi ar Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu, vadoties no aktuālajām laika prognozēm.

Puteņa biļetes Rīgā varēja izmantot no nedēļas sākuma.

Pēc galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" aplēsēm, pirmdien, 11.janvārī, puteņa biļetes izmantoja aptuveni 5500 pasažieru, bet otrdienas, 12.janvāra, statistika liecina, ka autovadītāju skaits sabiedriskajā transportā pieauga līdz 19 tūkstošiem.

Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu. Šobrīd pilsētā turpinās brauktuvju tīrīšana un sniega izvešana pēc intensīvās snigšanas 3.janvārī, kas galvaspilsētā atnesa vairāk nekā 20 centimetru biezu sniega segu. Jaunu nokrišņu gadījumā ielu tīrīšanas darbs intensīvas satiksmes apstākļos tiktu ievērojami apgrūtināts.

Pirmo reizi tā saucamās puteņa biļetes pašvaldība ieviesa 2012.gada decembrī. Saistībā ar maigajām ziemām un mazo sniega daudzumu pēdējo gadu laikā puteņa biļešu ieviešana nebija nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!