Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra atstājusi spēkā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu par valsts pielaides nepiešķiršanu tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA).

Turklāt, Drošības policija esot sākusi vairākas papildu izmeklēšanas par darbībām saistībā ar valsts noslēpumu. To ministre pirmdien apliecināja LNT raidījumā "900 sekundes".

Pirmdien Nacionālās apvienības (NA) valdes sēdē tiks lemts par Brokas tālāko nākotni.

NA valdes loceklis Imants Parādnieks LNT "900 sekundes" norādīja, ka apvienība respektēs Brokas lēmumu, ja viņa nolems demisionēt, tomēr pagaidām tādu domu neesot.

Broka Satversmes aizsardzības biroja lēmumu ģenerālprokuroram pārsūdzēja jūnija beigās.

Broka nosūtījusi ģenerālprokuroram desmit lappuses garu pārsūdzību, kurā lūdz sniegt pamatojumu, kādēļ viņai tika atteikta augstākās kategorijas pielaide. Broka uzreiz pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas paziņoja par gatavību šo lēmumu pārsūdzēt ģenerālprokuroram. Savukārt par tālāko rīcību, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs nelabvēlīgs, viņa lemšot vēlāk. Broka neizslēdza iespēju vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

SAB pastāvēšanas laikā ģenerālprokurors tikai vienu reizi atcēlis lēmumu par pielaides valsts noslēpumam izsniegšanu vai neizsniegšanu.

Arī pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas Broka turpinās pildīt tieslietu ministres pienākumus. Savukārt šogad rudenī notiekošajās Saeimas vēlēšanās viņa nestartēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!