Foto: LETA

Nesenie notikumi Briselē, kā arī iepriekš notikušais terorakts Parīzē liecina, ka arī lielās un bagātās valstis nespēj tikt galā ar patvēruma meklētāju integrāciju, tāpēc būtu iluzori domāt, ka ar šiem izaicinājumiem tiks galā Latvija, pirmdien, komentējot Nacionālās apvienības iniciatīvu par atteikšanos uzņemt patvēruma meklētājus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja partijas pārstāvis un Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

Saeimas deputāts uzdeva retorisku jautājumu, vai Latvija ir gatava veidot jaunu un svešu kopienu, kas var apdraudēt nacionālo drošību un sabiedrisko kārtību. Viņš atgādināja, ka iepriekš bijusi runa par brīvprātīgu patvēruma uzņemšanu, taču tas bijis pirms notikušajiem teroraktiem Eiropas valstīs.

"Teroraktus Briselē un Parīzē pastrādājuši pēc būtības imigranti no Tuvo Austrumu un Āfrikas reģioniem," sacīja Dombrava, atgādinot arī par Jaungada nakts notikumiem Vācijā.

Iniciatīvai atteikties no patvēruma meklētāju uzņemšanas pagaidām koalīcijā neesot atbalsta, norādīja raidījums. Taču Dombrava pauda cerību, ka vēlāk atbalstu tā tomēr varētu saņemt, taču par to vēl būšot jārunā. Saeimas deputāts skaidroja, ka nepieciešams saprast, kur ir "tā sarkanā līnija", lai Latvijā arī turpmāk varētu saglabāties zems terorisma draudu līmenis.

"Jautājums, kas nonāk prioritārā lomā – valdības iepriekš pieņemts lēmums vai rūpes par sabiedrisko kārtību un nacionālo drošību," rezumēja Dombrava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!