Foto: LETA

Pret Jūrmalas tiesas tiesnesi Gundegu Lapiņu, kura ir viena no trim bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica lietas tiesnesēm, tiks rosināta disciplinārlieta, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā liecina raidījuma rīcībā esošā informācija, Lapiņa pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu un paralēli skatījusi arī citas lietas.

Tieslietu ministrija (TM) saņēmusi pilnu tiesnešu Disciplinārtiesas lēmumu Lapiņas kolēģes, tiesneses Ilzes Freimanes lietā, un tajā norādīts, ka laikā, kad top spriedums vienā krimināllietā nekādi blakusdarbi, tajā skaitā arī lietu skatīšana rakstveidā, nav iespējami.

"Disciplinārtiesas lēmums ļoti skaidri pasaka tos argumentus, kas bija, teiksim, pieteikti Disciplinārtiesā vai, piemēram, rakstveida procesā lietas var skatīt, vai nevar skatīt paralēli. Atbilde ir, nē," raidījumam norādījusi Irēna Kucina TM valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos.

Jau iepriekš Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" ziņoja, ka Jūrmalas tiesas tiesnese Gundega Lapiņa, pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu tieši tāpat, kā viņas kolēģes Solvita Glaudāne un Ilze Freimane, 

Kā liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija, Lapiņa rakstveidā 21.janvārī civillietā noraidījusi pieteikumu par pretprasību, savukārt 22.janvārī atteica pieņemt pieteikumu citā civillietā un 22.janvārī krimināllietā nolēmusi nozīmēt izskatīšanas datumu.

Par līdzīgiem pārkāpumiem viņas kolēģe Glaudāne zaudēja amatu, savukārt Freimanei izteikts rājiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!