Foto: F64
Līdz šim studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām pieteicies 8361 reflektants, liecina portālā "latvija.lv" pieejamie dati, tomēr vēl pēdējie reflektanti studijām šajās augstskolās var paspēt pieteikties līdz otrdienas pusnaktij, klātienē apmeklējot Latvijas Lauksaimniecības universitāti.

Šīs dienas izskaņā studijām 11 Latvijas augstskolās bija pieteicies 8361 cilvēks, kopumā pretendējot uz 38 755 studiju vietām. Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, pirms gada šajā laika posmā studijām 11 augstskolās tika saņemts par 7,6% vairāk pieteikumu.

Arī pagājušajā gadā augstskolas kopumā piedzīvoja reflektantu skaita kritumu. 2013. gadā studijām kādā no 11 augstskolām bija pieteikušies 9718 reflektanti, bet jau pēc gada reflektantu skaits samazinājās par 6,8%.

Šogad nemainīgi pieprasītākā augstskola aizvien ir Latvijas Universitāte (LU), kur vēlmi studēt izrādījuši 3517 reflektanti. Pagaidām populārākā augstskolas fakultāte ir Medicīnas fakultāte, kur studēt pieteikušies 513 reflektanti. Nemainīgi pieprasīta palikusi arī Ekonomikas un vadības fakultāte, kā arī Juridiskā fakultāte.

Studijām Rīgas Tehniskajā universitātē pieteikušies 2312 reflektanti, kopumā pretendējot uz 13 008 studiju vietām. Lielākais pieprasījums ir pēc studiju vietām Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē saņemti 740 reflektantu pieteikumi, Daugavpils Universitātē - 385, Banku augstskolā - 258, Vidzemes Augstskolā - 191, Ventspils Augstskolā - 182, Liepājas Universitātē - 261, Rēzeknes Augstskolā - 224, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā - 262, bet Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā - 29 pieteikumi.

Studijām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kas nav vienotajā uzņemšanas sistēmā, saņemti pieteikumi 4548 studiju vietām, pastāstīja augstskolas pārstāvis Edijs Šauers. Vislielākais reflektantu skaits izrādīja interesi par medicīnas studijām. Studētgribētāji aktīvi pieteikušies studijām arī fizioterapijas un farmācijas jomā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 10.jūlijā pēc plkst.17, otrās kārtas rezultāti - 14. jūlijā pēc plkst.17. Konkursa rezultāti tiks paziņoti portālā "www.latvija.lv", kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!