Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ārlietu ministrija (AM) stingri nosoda izaicinošo Krievijas rīcību, uzsākot nesaskaņotas humānās kravas konvoja kustību no Krievijas Ukrainas teritorijā bez valsts atļaujas un Sarkanā Krusta uzraudzības, "Delfi" uzzināja Ārlietu ministrijā.

Šo soli ministrija uztver kā rupju starptautisko normu pārkāpumu un vēl vienu apliecinājumu Krievijas destruktīvai rīcībai reģionā.

AM arī aicina Krieviju nekavējoties pārtraukt suverēnas valsts robežas nesankcionētu pārkāpšanu un izbeigt situācijas tālāku provocēšanu Ukrainas austrumu apgabalos.

Ministrija arī atkārtoti aicina Krieviju pārtraukt sniegt jebkāda veida atbalstu separātistiem Ukrainas austrumu apgabalos. Tāpat arī aicina Krievijas - Ukrainas robežu atbrīvot no Krievijas karaspēka, deeskalēt situāciju un Ukrainas austrumu reģionos nodrošināt patiesu mieru.

Latvija pilnībā atbalsta Ukrainas centienus atjaunot kontroli un stabilitāti visā tās teritorijā, kā arī stingri iestājas par tās suverenitāti, teritoriālo integritāti un nacionālo vienotību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!